Ugrás a fő tartalomra

Nem hitted volna, hogy ennyire hasznos a hintázás!

 „Hinta-palinta” – nincs olyan, aki ne ismerné a mondókát, de azt tudtad, hogy a hintázás nemcsak jó móka, hanem számtalan pozitív élettani hatással is bír? Segít a szorongások oldásában, mozgásfejlődési szempontból is kifejezetten hasznos, sőt még az írás- és olvasászavarok enyhítésére is megoldást nyújt. Összegyűjtöttük a legfőbb okokat, hogy miért induljatok el minél előbb a játszóra egy kicsit hintázni.


A hintázás ráadásul korhatár nélküli szórakozást jelent, mivel a játszótéren található játékok közült talán a hinta az, amely még a szülők számára is vonzó lehet, gyerekkorunk önfeledt játékára emlékeztet. Sőt, több parkban és játszótéren olyan hintákkal is találkozhatunk, amelyek felnőttek számára, vagy akár a gyerekkel közösen kétszemélyes verzióban is kipróbálhatók. Arról nem is beszélve, hogy a hintázás egy kis testmozgással is felér, hiszen akár 200 kalóriát is elégethetünk közben.

Miért szeretik a gyerekek ennyire a hintázást?

A babákat elsősorban az anya hasában érzett ringató mozgásra és a magzati korra emlékezteti az előre-hátra mozgás, ezért is nyugszanak meg attól, ha karunkba vesszük és ringatjuk őket. A babáknak készült fekvő hinták is ezt a nyugalmi állapotot idézik elő, melynek hatására gyakran elalszanak.

A hintázás egyébként segít a belső fülben található egyensúlyi rendszer fejlődésében, mivel a mozgás határára ingerek érik az agyat, ezáltal gyorsabban fejlődik. Éppen ezért a hintázást akár fejlesztési, terápiás céllal is szokták alkalmazni, de ehhez mindenképpen érdemes szakértő segítségét kérni.


Hinták, amelyek motiválják gyermekét, hogy a szabadban játsszon

Sosem volt ilyen könnyű rávenni gyermekét, hogy a telefonos játékok helyett élvezze a szabadtéri tevékenységeket. A vidaXL kényelmes és könnyen összeállítható hintái tökéletesek arra, hogy gyermekeiket bevonják a szabadtéri játékokba a születésnapi bulikon, nyári szünetben és az iskola utáni játékdélutánokon.

Nézze, ahogy gyermeke órákon át élvezi a friss levegőt, miközben pihen, vagy előre-hátra leng a hintán. Akár lökheti is kisgyermekét a gyermekhintában, és figyelheti, ahogy siklik az égen.   

 

Rendkívül strapabíró és időjárásálló gyerekhinták

Ki ne emlékezne arra, ahogy gyerekkorában élvezte a nyári délutánokat a gyerekhintákon? Adja meg ugyanezt az élményt gyermekének. Ezek a hinták tartós anyagokból készültek, hogy kibírják gyermeke kalandjait. Gyermekei szórakozhatnak a friss levegőn, és elfelejthetik a televíziót. Ha gyerekei szeretnek barátaikkal, vagy testvéreikkel együtt játszani, tartós és időjárásálló hintákkal feljesztheti gyermeke otthonát. Ez a kültéri játékfelszerelés órákon keresztül elfoglalja és boldoggá teszi gyermekét. 

 

A hinták a tökéletes ajándékok kicsiknek

A  hinta tökéletes ajándék kicsiknek. Lepje meg őket születésnapjukon, karácsonykor vagy bármilyen más különleges alkalomkor, és nézze, ahogy belevetik magukat a szabadtéri játékokba. Végül is ki nem szereti a hintákat? Ajándékozza meg gyermekeit vagy unokáit eggyel a kedvenc színükben és nézze, ahogy felragyog az arcuk. Válasszon hatalmas kínálatunkból, és vigye kis felfedezőjét nagy repülő kalandokra. Nos, akkor mire vár még? Szerezzen be egyet még ma.


katt ide vagy olvassa be a QR kódot: 

.VidaXL.hu



a vidaxl nél történő vásárlásból 1,5 % visszajár, -(de még a Tesco, NOTINO és  még több száz partner!)  

Töltse le a myWorld Plug-in -t most asztali böngészőjéhez!



------------------------------------------


Mutatunk 5 okot, hogy miért induljatok el minél előbb hintázni!

1. Oldja a stresszt és a szorongást, és segít a feszültségek és félelmek leküzdésében

A mozgás során endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel, ami csökkenti a stresszt és hozzájárul a jó immunrendszerhez. Talán az sem véletlen, ha egy gyermek valami miatt szorong, akkor a játszótéren ösztönösen a hinta felé indul, hiszen a ringatásra emlékeztető mozgás segít a feszültségek leküzdésében. Ritka esetben azonban előfordulhat, hogy a kisgyerek fél a hintától, amit semmiképpen sem szabad erőltetni, de időről időre érdemes újra megpróbálni, hogy megtetszik-e neki a játék. Ha a félelem továbbra is fennáll, az utalhat egyensúlyérzékeléssel kapcsolatos zavarra, amelyet mindenképpen érdemes szakemberrel kivizsgálni.

2. Hozzájárul a testi-lelki egészséghez

Tudományos kutatások igazolják, hogy a hintázásnak nemcsak a fizikai, hanem a szociális és kognitív készség fejlődésére is rendkívül pozitív hatásai vannak: megnyugtat, miközben erősíti az izmokat és abban is segít, hogy a gyerekek az alapvető szociális képességeket elsajátíts

 a térérzékelés fejlődésére ez is rendkívül pozitív hatásokkal bír, szóval a legjobb, ha a biztonság megteremtése mellett, hagyjuk őket önfeledten játszani.

3. Segíti a mozgásfejlődést

Az, ami nekünk egy szimpla és egyszerűen kivitelezhető előre-hátra mozgásnak tűnik, a gyerekek számára komoly fejlődési folyamattal jár. Gondoljunk csak bele: kezdetben mi hintáztatjuk a babahintában a babákat, majd a nagyobb hintába átülve a kisgyermekeket hajtanunk kell még, míg maguktól elsajátítják azt a mozgástechnikát, amellyel minél magasabb tudják hajtani magukat, lelassítják a hintát, és egyedül kiszállnak – sok esetben a szülőre frászt hozva kiugranak – belőle. A hintázás nemcsak az egyensúlyérzék fejlesztésében segít, fontos szerepet tölt be a mozgáskoordináció, a ritmusérzék, a térérzékelés és a finommotorikus mozgás kialakulásában.

4. Segít az írási, olvasási és figyelemzavarok megelőzésében, azaz a gyermek az iskolában is jobban tud teljesíteni

Több kutatás is bizonyítja, hogy akik kiskorukban, már csecsemőkortól kezdve sokat ültek hintában, könnyebben tudják az írást és olvasást megtanulni, mivel a hintázás stimulálja a két agyfélteke közötti kapcsolatot, amely a koncentrációért felelős. Sőt, a hintázás a beszédfejlődésre is hihetetlenül pozitív hatásokkal bír, és csökkenti a diszlexia és diszgráfia esélyét.

5. A hintázás fejleszti a kreativitást

Bár a folyamat a szülőket inkább aggodalommal tölti el, minél többet hintázik a gyermek, annál ügyesebb lesz a hagyományos előre-hátra hintázásban, egyre magasabbra száll, és idővel a kreativitását használva trükköket is beletesz a műveletbe: mint például a láncokat összetekerve pörögni kezd a játékkal. Bár ez elsőre ijesztőnek tűnhet, az egyensúlyérzék és a térérzékelés fejlődésére ez is rendkívül pozitív hatásokkal bír, szóval a legjobb, ha a biztonság megteremtése mellett, hagyjuk őket önfeledten játszani.


Forrás 1.Forrás 2.

Használja az AKCIO-XL promóciós kódot, és élvezze a folyamatos, akár -10%-os akciókat különféle termékekre, például: 10% kedvezmény hinta  vásárlásakor; 10% kedvezmény a napozóágyra kerti bútorgarnitúra és napozóágy vásárlásakor; 2 növénytartó esetén 5%, 3 növénytartó esetén 10% kedvezmény; 10% kedvezmény a fa kültéri székekre fa kerti asztal vásárlásakor; 10% kedvezmény a rendezvénysátrakra és a rendezvénysátor huzatokra; 2 db kerítésre 5%, 3 db-ra 10% kedvezmény jár. Az akció 2023. március 1-től 2023. augusztus 31-ig csak a promóciós oldalakon szereplő termékekre érvényes, minimális rendelési érték nélkül.


Szerző: ÉVA Online
 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések