Ismét terjed egy régi hülyeség a Facebookon, ne dőljön be neki!


A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.




 

A napokban futótűzszerűen kezdett terjedni egy felhívás a közösségi médiában arról, hogy a Facebook felhasználási feltételei megváltoznak, és a jövőben a bíróságon is felhasználhatják a netezők ellen saját képeiket, amelyek nyilvánossá válnak.


Szerezz extra jövedelmet otthonról felmérésekben való részvétellel 🏡💰


regisztrálj most az országospanel.hu >>>>


Ez viszont nem igaz, hoaxról van szó, ráadásul egy már igencsak régiről. 

A felhasználók körében mégis időről időre elkezd terjedni a szöveg és annak változatai, most éppen azzal a felütéssel, hogy lassan érkezik a nyár, ezzel együtt pedig egy új szabályzat lép érvénybe, minden általunk posztolt dolog nyilvánosságra kerül a törölt üzeneteinkkel együtt.Ű


Olyan rugalmas, otthonról végezhető munkalehetőséget keresel, amellyel kiegészítheted a- jövedelmedet, miközben megoszthatod értékes véleményedet?
Akkor ne keress tovább!
 Meghívunk, hogy vegyél részt a kérdőíves kereseti lehetőségeknek szentelt izgalmas platformunkon.
És most esélyt kapsz arra is, hogy részt vegyél havi nyereményjátékunkon, ahol értékes utalványokat és akár egy telefont is bezsebelhetsz. 

munkakeresés: kérdőív (munka-kereses.blogspot.com) 

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.



--

A nagy kék közösségi oldalon rendszerint kezdenek el terjedni olyan körüzenetek, amik valótlan retorziókkal ijesztgetik a felhasználókat, például hogy nem lesz ingyenes számukra a Facebook, ha nem küldik tovább ismerőseiknek az üzenetet. Mivel ezek az általában angol nyelven terjedő szövegek idővel magyarul is megjelennek, ezért érdemes az elkövetkező napokban résen lenni és nem bedőlni a butaságnak.

A felmérés szerint a magyarok fele 3-4 évig használ egy mobiltelefont, ötödük azonban akár négy évnél is tovább. Szerencsére ma már egyre kevesebb mobilkészülék landol a szemetesben, de még így is közel tízből egy megkérdezett kidobja a régi telefonját. Ez azért is problémás, mert az elektronikai hulladékokban, így a mobilkészülékekben is találhatók olyan veszélyes anyagok, amelyek a rendeltetésszerű használat során nem okoznak gondot, de nem megfelelő tárolás esetén vagy a kommunális hulladékba kerülve már ártalmasak is lehetnek.


A magyarok vásárlók a tavalyi év utolsó negyedévében 26 százalékkal többet költöttek felújított készülékekre, mint egy évvel korábban. A legtöbben Iphone-t vagy Samsung márkájú készüléket vettek.

Ha ilyen üzenetet lát, ne továbbítsa aki már továbbította, annak figyelmét pedig hívjuk fel rá, hogy alaptalan az információ. A felhívás szövege az alábbi:

Hamarosan nyár ❤️ Ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabálya, ahol felhasználhatják a fényképeidet. Ne feledjétek, hogy a határidő ma van!!! Bírósági eljárásokban is felhasználható ellened. Minden, amit valaha posztoltál, a mai naptól nyilvánosságra kerül – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és paszta, jobb biztonságban, mint megijedni. Nem adok engedélyt a Facebooknak, sem a Facebook-hoz kapcsolódó eszközöknek a képeim, információim, üzeneteim vagy bejegyzéseim használatára, sem múltban és Ezzel a nyilatkozattal értesítem a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétenni, másolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést ellenem, illetve bármilyen más intézkedést tenni ellenem. Ez az! Információ. Az adatvédelmi jogsértések büntethetőek: a Facebook mostantól közjogalany. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen üzenetet. Ha jobban tetszik, ezt a verziót másolhatod és beillesztheted. Ha legalább egyszer nem teszel közzé nyilatkozatot, az csendben lehetővé teszi a fényképeid használatát, valamint a profilállapotfrissítésekben szereplő információkat. NE OSZD MEG. Másold le és másold be. Az új algoritmusuk ugyanazt a néhány embert választja ki – kb. 25-akik elolvassák a bejegyzéseidet. Ezért: Tartsd le az ujjad bárhol ebben a posztban, és a “másolat” felbukkan. Kattints a “másolat”. Aztán menj az oldaladra, kezdj el egy új bejegyzést, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőn. A “paszta” megjelenik és kattints a paszta. Ez megkerüli a rendszert. Nem adok engedélyt a Facebook-nak, hogy bármit is megosszak rólam., Amit a helyükre tettem,. KÉPEK ADATOK, vagy múlt, PONNUMBEIRS vagy e-mail.. Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem nélkül TARTALOM.


..ez meg a másik 

Helló 🔵 Hivatalos. Aláírva :....-kor. Még a TV-ben is volt.
Az enyém tényleg kék lett. ne feledjétek, holnap kezdődik az új Facebook szabály (alias... új név META), ahol felhasználhatják a képeidet. Ne feledjétek, ma van a határidő!!! Nem adok engedélyt a Facebooknak, sem a Facebookkal kapcsolatban álló cégeknek a múltbeli és jövőbeli fotóim, információim, üzeneteim vagy bejegyzéseim felhasználására.
Ezzel a nyilatkozattal tájékoztatom a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétenni, lemásolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést tenni ellenem ezen profil és/vagy tartalma alapján. A magánélet megsértését törvény büntetheti.
ÉRTESÍTÉS: A Facebook mostantól nyilvános szervezet. Minden tagnak közzé kell tennie egy ilyen jegyzetet.
Aki akarja, lemásolhatja és beillesztheti ezt a verziót. Ha legalább egyszer nem teszel közzé nyilatkozatot, hallgatólagosan lehetővé teszi a fényképeid, valamint a profilban és állapotbejegyzésekben szereplő információk felhasználását.
Tartsd az ujjad bárhol ebben az üzenetben, és a másolat megjelenik. Kattints a másolás gombra. Aztán menj az oldaladra, hozz létre egy új üzenetet a "Mi jár a fejedben" -ben, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőbe. Megjelenik a "Beillesztés" és kattintson a Beillesztésre
Ez megkerüli a rendszert....
Aki nem tesz semmit, egyetért.

Ha ilyen üzeneteket látunk az ismerőseink profiloldalán, akkor sem kell megijedni vagy megosztani. Nem történik retorzió, ha nem terjesztjük mi is a hazug igét.


Dömös Zsuzsanna további cikkei




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések