EZ MOST A LEGNÉPSZERŰBB SZAKMA ITTHON: ÉRETTSÉGI SEM KELL HOZZÁ

 

Meglepő képet mutat a hazai felnőttképzések rangsora: a statisztikák alapján a legnépszerűbb alapszakma a dajka.

2021-től alapjaiban változott meg a felnőttképzési rendszer, a hagyományos OKJ-s lista megszűnt, ezzel pedig eltűntek, összeolvadtak a korábbi képzések. A 766 szakmát tartalmazó OKJ-s képzéseket 174 államilag elismert, iskolarendszerű, érettségi nélkül is megszerezhető alapszakma váltotta fel. Most kiderült, hogy ezek közül melyek a legnépszerűbbek.

--------------------------------------------------------

SZEREZZ EXTRA JÖVEDELMET OTTHONRÓL FELMÉRÉSEKBEN VALÓ RÉSZVÉTELLEL

-----------------------------------------------




A TanfolyamGURU felmérései alapján készült TOP5-ös listából nem csak az vált világossá, hogy melyek a legkeresendőbb szakmák, hanem arra is fény derült, hogy

 az érettségi megszerzése a felnőttképzések között csupán a második helyen áll.

A dajka most a legnépszerűbb felnőttképzés keretében elsajátítható szakmaA pontos sorrend a következő:
  1. Dajka képzés
  2. Esti gimnázium
  3. Személy és vagyonőr képzés
  4. Idősgondozói képzés
  5. Aranykalászos gazda

Mint közleményükben írják, a dajka képzések fontossága kiemelkedő a kisgyermekek gondozása és nevelése terén, hiszen kulcsfontosságú szerepet játszanak a bölcsődék, óvodák és más korai nevelési intézmények mindennapi életében, hozzájárulva a gyermekek testi, érzelmi és kognitív fejlődéséhez.

A dajka képzések során a résztvevők elsajátítják a kisgyermekek gondozásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket.

Megtanulják a gyermekek testi szükségleteinek kielégítését, a higiéniai szabályok betartását, a balesetvédelmi előírásokat, a gyermekek étkeztetését, altatását, és a velük való játék és foglalkozás megszervezését. Ezen kívül a dajka képzések során a résztvevők fejlesztik kommunikációs és konfliktuskezelési készségeiket, valamint megtanulnak együttműködni a szülőkkel és a pedagógusokkal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések