A rendszerhasználati díj

2024 január 1-től jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók villamos energia rögzített rendszerhasználati díjai a MEKH új határozata alapján

 forgalomarányos díjak közül az átviteli díjak minden csatlakozási kategóriában jelentősen, 31%-kal csökkentek, ahogy a nagy- és középfeszültségű, illetve kisfeszültségű idősoros csatlakozás esetén a forgalmi díjak is – itt 11 – 77% közötti csökkenés figyelhető meg. Kisfeszültségű profilos és vezérelt csatlakozás esetén a forgalmi díjak rendre 22%-kal, illetve 47%-kal növekedtek.

A fix díjak közül az elosztói alapdíjak idősoros csatlakozás esetén 30-31%-os növekedést mutatnak. A teljesítménydíjak nagyfeszültségű csatlakozás esetén csökkennek, azonban mind a KöF, mind a KiF csatlakozású felhasználási helyekre vonatkozóan növekedés látható. Ilyen kategóriákba eső csatlakozási pontok esetén a teljesítménydíj növekedését a lekötések optimálásával tudjuk ellensúlyozni.



--------------------------------------------------------------------------------------

            Keress pénzt nyerj értlekes ajándékokat rövid kérdőívekkel!!!!!!
               https://munka-kereses.blogspot.com/search/label/kerdoiv

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A lakossági rezsicsökkentett árakat a változások nem érintik, mivel ezek esetében az áramdíj és a rendszerhasználati díjak összege van fixálva (tehát mivel nőtt a rendszerhasználati díj, ezért csökkent az energiadíj – a számla tételes bontásában. ezeket a változtatásokat lehet látni).

MSZKSZ-díjak változása



 A korábban beharangozott 10 EUR/MWh-s árcsökkenés akár 5-6 Ft/kWh-val is alacsonyabb költségeket eredményezhet3. A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség honlapján megtalálható a 2024. január 1-től érvényes tagi hozzájárulás mértéke1. A nem lakossági fogyasztók által fizetett elosztási díjak jelentősen csökkennek.





a rendszerhasználati díjról itt olvashatsz bővebben

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések