hogyan vegyen észre a munkáltató?




"A cselekvés magában hordja a jutalmát.
Cselekedni, teremteni, harcolni a körülményekkel,
legyőzni őket vagy elbukni miattuk, ebben van az ember minden öröme és egészsége
."

Emile Zola

sok dohányos azt gondolja, valószínűleg Te is, hogy jár neki
óránként tíz perc szünet, hiszen ez szerepel a Munka Törvénykönyvében.
Rossz hírem van. Valójában ez a szabály úgy hangzik, hogy a
számítógépes munkát végzőknél óránként tíz perc nem-számítógépes
munkalehetőséget is kell biztosítani, de sajnos nem az alkalmazott dönti el,
hogy mivel tölti azt a tíz percet.

Hogyan vegyen észre?

A álláskeresők többsége arra panaszkodik, hogy úgy érzi, láthatatlan a HR-esek előtt, és jelentkezései folyamatosan visszapattannak.
Mit tegyünk, hogy a HR-es észrevegyen, sőt, fel is figyeljen ránk?



A jelentkezés az első lépés

Azon túl, hogy az önéletrajzod megfelel az elvárt formai és tartalmi követelményeknek, a jelentkezésednek is kifogástalannak kell lennie. Ha egy álláshirdetésben azt kérik, írjuk bele a tárgyba a pozíció nevét (mondjuk ez egyébként is ajánlott), tehetjük ezt figyelemfelkeltően is. Például így: Tapasztalt értékesítő jelentkezik Call center vezető pozícióba.
Persze lehetünk kreatívak az önéletrajzunkkal is, ha olyan munkakörre jelentkezünk.

Őszinteség

Akik toboroznak, a legtöbbször el vannak havazva, és idővesztegetésnek érzik, ha a féligazságokból kell kihámozni az egész történetet.
Legyünk őszinték akár az elbocsátásunkat akár a pályamódosítási szándékunkat illetően.
Persze nem kell mindent az orrukra kötni, de az igazságot is szépen becsomagolhatjuk előre átgondolt, megfontolt szavakba.



Bízd rá magad valakire

Ha van egy ismerősöd a cégnél, aki be tud téged ajánlani, bízd rá magad! Előtte mondj el minden fontos információt magadról, ami szükséges lehet az álláshoz.
Ezt az újféle, teljesen legális protekciót belső ajánlásnak hívjuk.
Ehhez az is hozzátartozik, hogy ne kezdd el egy másik fronton "zaklatni" a HR-est,
még ha fent is van az interneten az emailcíme...stb.
Ahhoz, hogy sikeresen menedzseljenek téged, hagynod kell magad!


Felejtsd el a barnát!

Ruháddal, gesztusaiddal, mind mind megragadhatod a figyelmet- persze csak óvatosan. Kerüld a barnát, mert attól unalmasnak tűnsz majd, és próbálj valami olyan darabot felvenni, amit sokan megdicsérnek rajtad (és persze illik egy állásinterjúra) A HR-es is biztos megdicsérné, ha már olyan sokan megtették, de nem fogja (hivatalból), ettől függetlenül ez is egy pont, amivel megfoghatod.



Maradj talpon!


Az első körös interjúra ha behívnak 20 jelöltet, akkor nem biztos, hogy mindegyikre emlékezni fog a HR-es. Ne hagyd, hogy elfelejtsenek. Érdeklődj emailen később valamilyen ürüggyel, vagy csak egyszerűen köszönd meg a lehetőséget. Ez még nem tolakodás. Így jobban bevésődsz a HR-es emlékezetébe is.




Ne várj!

Ha jelentkeztünk több helyre, amelyek közül egyre be is hívtak, még ne hagyjuk abba az álláskeresést!
Egy kiválasztási folyamat hetekig eltarthat a folyamattól függően, és egy interjú még nem jelenti azt, hogy mi is lehszünk a befutók. Így ne várjuk meg az eredményt, hanem jelentkezzünk további pozíciókra is(persze ne ugyanahhoz a céghez), mert lehet, egy sokkal jobb ajánlat jön majd szembe velünk.



Linkedin - Ismered?

Bátran használjuk a közösségi oldalakat kapcsolatépítésre. A LinkedIn az a hely, ahol sok HR-est elérhetsz, de a fejvadászok is rád találhatnak. Töltsd hát ki a profilod, csatlakozz szakmai fórumokhoz, szólj hozzá témákhoz. Ezzel felhívhatodd magadra a szakmabeliek és a fejvadászok figyelmét is.


Passzív aktivitás

Frissítsd a profilodat az állásportálokon. A http://www.profession.hu/ amikor egy HR-es azok között az önéletrajzok között keres, amiknek a gazdái ezt előzetesen engedélyezték, a legfrissebbek (tehát a legújabbak és a legutóbb frissített CV-k) mindig a keresési lista elejére ugranak.
www.cvonline.hu/hogyan-vegyen-eszre-a-hr-es/a.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések