Kritikus az emberhiány a kukásoknál: havi 450 ezerért is alig találnak melósokat

Jelenleg több területen tapasztalni itthon munkaerőhiányt, például a vendéglátóiparban, de 400 ezer forint feletti fizetést ajánlanak Budapesten már a buszsofőröknek is. Most egy a Pénzcentrumhoz eljuttatott levélből kiderül, hogy a szemétszállításban is akut munkaerőhiány van: akár havi 450 ezer forintot is kaphat az, aki most vidéken kukásnak áll.
Az egyik cég már az önkormányzatok segítségét kéri a toborzásban.

 

A szemétszállítási ágazatban is kínzó lehet a munkerőhiány, erre jutott a Pénzcentrum egy hozzá 
eljuttatott levél alapján. Jó fizetést kínálnak kukásoknak és kukásautósofőröknek is.


A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) a munkaerő toborzásához a partner önkormányzatoktól is kért segítséget.
--------------

-20%-os Spartoo kupon
20%-os Spartoo kupon 36.000Ft feletti vásárlás esetén érvényes
SPJUNIUS20
Akciós és partner termékekre nem érvényes!

-------------- 

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat. Arról nincs információ, milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezőknek, például kell-e egészségügyi vizsgálat vagy jogosítvány.

Abból is jól látszik, mennyire szorító a munkaerőhiány, hogy a szemetesautók vezetőinek ígért havi 450 ezer forint meghaladja azt a nettó 434 ezres bért is, amellyel jelenleg az Arriva toboroz buszsofőröket Budapesten. Valóban komoly kukáshiányról van szó, ha vidéken jobb fizetést ígérnek ezért a munkáért, mint a fővárosban a buszvezetőknek részletekért kattints ide.---------------------


Egyre népszerűbb a magyar applikáció, ami ingyen pénzt oszt a praktiker, foodpanda, penny s  vásárlásaink után  részletekért kattints   ide >>> 



--------------------------
„Társaságunk térségét és szolgáltatási területeinket akut munkaerőhiány érte el. Jelenleg is több fórumon igyekszünk munkaerőt toborozni, a korábbi tapasztalatokkal ellentétben eredménytelenül” – írta levelében a DTkH) gazdasági vezetője.
     



Két munkakörbe keresnek sürgősen embert heti 40 órára. A tehergépjármű-vezetők mozgóbérrel együtt havi 450 ezer forintos (330+120 ezer) fizetést kaphatnak, míg a kukások, hivatalosan szemétszállítási-rakodók 350 ezer (250+100 ezer) forintos bért fizetnek.

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések