szakik


Nem az én szavaim, de maximálisan egyetértek:
Szomorúan tapasztalom évek óta, vajon miért nem tiszteli meg senki a végzős Szakmunkás tanulókat! Mást nem hallok, csak mikor lesz az érettségi, majd azt követően egyből riportok tömkelege mindenhol, nehéz volt-e vagy könnyű és a csapból is ez folyik. Gratulációk ezerrel.
Azok a diákok, akik szakmát választottak, szintén megdolgoztak azért, hogy eljussanak a vizsgákig, céljuk eléréséhez, ők nem érdemelnének ugyanekkora figyelmet és tiszteletet?😢
Festők, asztalosok, pékek, cukrászok, szakácsok, cipészek, villanyszerelők, hegesztők, lakatosok, üvegesek, kertészek, varrónők, nővérek, fodrászok, kozmetikusok ,mezőgazdasági gépészek, kőművesek, hentesek , stb.... sorolhatnám, mert igen hosszú a lista minden évben!! Szakmunkások nélkül tönkre menne az ország. Ki csinálna bútort, sütne kenyeret, étterembe, cukrászdába mit ennénk, nem lenne cipőnk, ruhánk, házunk, frizuránk ..a mezőgazdaság az állattenyésztés is teljesen összeomlana , de mégsem vesszük észre őket.
A világ legtermészetesebb dolgának tartjuk( ez a dolguk).
NEM!! Igenis most kell tisztelni őket és felnézni rájuk!!
Most kell elmondani nekik: Büszke rájuk egy egész ország, sikeres vizsgát kívánni nekik, támogatni őket, nem pedig háttérbe szorítani őket!
Remélem sokan elgondolkodnak, hogy a következő években ne legyen már ez a megkülönböztetés és kirekesztés! 🤔
SOK SIKERT KÍVÁNOK MINDEN MOST SZAKMUNKÁSVIZSGÁZÓ DIÁKNAK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések