Miért ajánlom, hogy végezz ingyen munkát?

Az ingyen munkának nem az a célja, hogy jutalmat kapjunk.
Sem az, hogy egyszer megtérüljön.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy érezzük az adok-kapok energia áramlását.
Márpedig ha mindig viszonzást várunk el, "csak" üzletemberek vagyunk.
Örömből, vagy élvezetből adni, tenni, olyan pozitív áramlásokat indít el belőlünk, amely sokkal magasabb szintre emel minden szempontból, mint a "közönséges munka".
Az ember fejlődik, tanul, jól érzi magát.
De nem csak az az ingyen munka, ha valahol valaki önkéntes munkát végez.
Az is az lehet, ha valamit örömből csinálunk és ingyen, de másoknak is hasznos
- és ez akár egy weblap is lehet.
Kapcsolatok szempontjából is hatalmas előnye van ennek, de csak akkor, ha nem mindjárt azzal állunk neki, mi lehet a hasznunk, mert az már nem ingyen munka, akkor sem, ha ingyen tesszük.

Miért ajánlom, hogy végezz ingyen munkát?

Ha azt mondnád valakinek, hogy dolgozz nekem ingyen vajon mit mondana?
Valószínűleg mindketten tudjuk a választ. És én mégis azt ajánlom neked. Nem kérem, hogy nekem dolgozz, de hadd mondjak el egy nagyon fontos dolgot: a pénzügyi sikereid (és ide értem azt is, hogy mennyire sikeresen végezd el a programot) nagyban függnek attól, hogy képes vagy-e ingyen dolgozni.
Gondolom ez némi magyarázatra szorul.
Három oka van, ezért kezdjük az elsővel.

A lelki állapotod...

Fontos a lelki állapotod. álmodhatsz arról, hogy nem fog kudarc érni az életben, de sajnos ez az álmod ne fog megvalósulni. Azonban nem mindegy, hogy mennyire vagy képes újrakezdeni. Mennyi erőd van arra, hogy felállj. Neki tudsz futni teljes erővel egy olyan szituációnak újra, ahol előzőleg sikertelen voltál? Mennyi erő van még benned?
Tudod mitől függ, hogy mennyi erő maradt még benned? Mennyire tudsz majd felállni egy kudarc után? Attól, hogy mennyi jót teszel másokkal. Ebből merítesz erőt. Nem számít milyen vallású vagy vagy miben hiszel, egy dolog biztos: van benned valami, ami erősebbé tesz, ha jót teszel. Megnő az önbecsülésed a bátorságod. És előkerül az igazi erőd.
El kell mondjak valamit. Sokal többször vallottam kudarcot mint azt bárki is gondolnál, és sokkal kevesebbszer voltam sikeres. De nem az számít, hogy hányszor vallasz kudarcot. Csak az, hogy egyszer igazán sikeres legyél, és onnantól sínre kerül az életed.
Ahhoz, hogy ezt elérd kitartás kell, és ezt a legkönnyebben abból szerezheted meg, hogy másoknak segítesz. Nincs más titok. Mindössze ez. Persze ezért nem kapsz fizetséget, de tudnod kell, hogy megkapod azt az erőt ami ahhoz kell hogy elérd a célod. Ez nagyon fontos. Megteheted ezt adakozással is, de hidd el nekem az ingyen munka izgalmasabb. :)

Mennyi pénzt keresel ezzel?

De nem csak ezért ajánlom az ingyen munkát. Azért is, mert szeretnél sok pénzt keresni. Ha nem tanulod meg, nem fog menni. A mai világban alkalmazottnak lenni nem túl biztonságos dolog. Lehet hogy már tapasztaltad is. Egy alkalmazott csak akkor dolgozik ha fizetnek neki. Sajnos gyakran történik az, ha egy alkalmazott nem kap fizetést, nem csinál semmit. Néhány embernek azért megy nehezen a munkakeresés mert nem kap érte pénzt. Nem ahhoz szokott hozzá, hogy először dolgozik és ha jó a munka majd kap fizetés, hanem ahhoz, hogy bármi legyen is a helyzet ha ő ott volt a munkahelyén jár neki a fizetés. Ha nem vagy sikeres munkakereső, nem kapsz munkát. Ha nem sikeres egy vadállat a vadászatban, éhen hal. A világ így működik. A munkahelyi biztonság mese. Magadról kell gondoskodnod. Tudom, hogy keményen hangzik, de ha körülnézel te is láthatod ezt.
Ha azonban megtanulsz úgy dolgozni, hogy csak akkor várod az eredményt ha sikeres voltál, akkor könnyű dolgod lesz. Így működnek valójában a vállalkozók és a befektetők. Ők akkor kezdenek el dolgozni, amikor még a semmi sem biztos és lehet, hogy semmit sem keresnek a végén. De hajlandók ingyen dolgozni, mert tudják hogy ez az út vezet a sikerhez. És ezért neked is ezt ajánlom.
Van még egy harmadik ok is. Lehet hogy erre nem gondoltál.

Gyakorolj!

Azt javaslom, hogy gyakorolj. Ha a saját pénzeddel kellene valamit elérned, lehet, hogy görcsös lennél, mert félnél attól hogy pénzt veszíthetsz. Az ingyen munkán gyakorolhatsz. Nincs ott a pénzed elvesztésének a kockázata, de mégis úgy kell majd dolgoznod mint egy vállalkozáson. Ha megcsinálod rengeteget tanulhatsz belőle. Persze ne másoknak mások helyett végezd el a munkát. Ne hagyd hogy kihasználjanak. Valami karitatív dolgot keress.
Bár nem kötelező, de erősen javaslom, a felsorolt három fontos dolog miatt, feltétlenül vágj bele. Ígérem hatalmas kaland lesz, és ne fogod megbánni...
Mondd el a véleményed a hozzászólásokban!


Van egy jó hírem:

    Bármi (BÁRMI!) is történik veled azért mindig KIZÁRÓLAG te vagy a
felelős. Nem a kormány, nem a konkurencia, nem az ügyfelek, nem a nap
beesési szöge, csak és kizárólag te. Ez pedig egy fantasztikus hír,
hiszen csak és kizárólag rajtad múlik, hogy 1 év múlva hol leszel. Itt
az év vége. Míg mások azt fogadják meg, hogy lefogynak, addig Te
fogadd meg, hogy kiugróan sikeres éved lesz.

    Persze ne csak megfogadd, mint 1.000 emberből nagyjából 1.000,
hanem tegyél is érte. / http://1ev.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések