Miért érdemes decemberben munkát keresni?


Az év utolsó hónapjában mindenki azzal van elfoglalva, hogy jönnek az ünnepek. Illetve szinte mindenki, mert a ravasz álláskeresők ilyenkor izzítják be a rakétáikat. Eláruljuk, miért.
Az ünnepek közeledtével megtelnek az üzletek és képletesen szólva elnéptelenednek a munkahelyek, mert sokan kiveszik a maradék szabadságukat és az emberek extra hosszú ebédidőt tartanak, hogy a munkaidő terhére meg tudjanak venni egy-két apróságot. A Muse.com összeszedte, miért érdemes ilyenkor álláshirdetésre jelentkezni.Ne halogasd! Nyerj 4 fős szállást és síbérletet Ausztriába! 
Kevésbé szoros a verseny
Mint fentebb már jeleztük, decemberben az emberek többségében nem az álláskeresésen jár az esze. Vannak, akik babonából úgy döntenek, hogy majd januárban látnak neki az önéletrajzok szétküldésének, az év végét inkább erőgyűjtésre használják. Ilyenkor érdemes tehát meghirdetett pozíciókra vadászni, és vannak is szép számmal. A HR-esek nincsenek annyira leterhelve, mint az év más időszakaiban, és mivel kevesebb a jelentkező, könnyebb kitűnni az átlagból.


A cégeknek maradhatott még pénze
Sok nagy cégnél csak év vége felé kezd látszani, mennyit költöttek és mennyi pénz maradt, amit esetleg olyan új pozíciók megnyitására fordíthatnak, amelyeket már korábban terveztek, de nem voltak biztosak abban, hogy lesz-e rá keret. Ezért elő a kiválasztott cégek listájával, és nézzük meg, milyen új ajánlataik vannak.


Forrás: Jobline


A toborzók jobban odafigyelnek
Mivel decemberben kisebb a tülekedés, mint máskor, a kiválasztási szakembernek több ideje van az önéletrajzok tanulmányozására, és hajlamos arra, hogy hosszabb, alaposabb állásinterjút folytasson le a jelentkezővel. Ez azt jelenti, több esélyünk van arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, és meggyőzzük a HR-est, hogy mi vagyunk az ő embere. Bízhatunk abban, hogy most, decemberben több ideje lesz arra, hogy felelős döntést hozzon, miután jobban megismert minket.

Jobban megy a networking
Az ünnepek közeledtével rengeteg céges rendezvényt, találkozót tartanak, ahol melegen lehet tartani a régi kapcsolatokat és új ismeretségeket lehet kötni. Itt a legjobb alkalom, hogy a közösségi oldalakon köszöntsük a régi kollégákat, mentorokat, emlékeztetvén őket arra, hogy a networkünkbe tartoznak. Az ünnepek miatt nincs szükség arra, hogy különösebb üzenetünk legyen az ismerőseink számára, a figyelmes üdvözlet önmagában megteszi, és ki tudja, talán olyan információcsere indul meg, amelynek során új álláslehetőségről szerzünk tudomást.

szerző: Jobline
2014 december 17. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések